Kleren maken de man, wordt vaak gezegd, maar een heer onderscheidt zich door oog te hebben voor detail. Naast een perfecte outfit, mag een heerlijk luchtje zeker niet ontbreken. Als partner kan het soms lastig zijn om voor je man het juiste geurtje te kiezen. Sommige geuren ruiken fantastisch, maar zijn niet voor elke gelegenheid geschikt. Daarnaast is er ook nog de keuze tussen een parfum of een eau de toilette. Om je te helpen, zetten we in dit artikel enkele tips op een rijtje, zodat je de perfecte geur voor hem kunt vinden. Leuk voor onder de kerstboom :)

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette?

Je zou kunnen denken: parfum en eau de toilette zijn toch beide gewoon lekkere geurtjes? Dat klopt, maar er is wel degelijk een verschil. Eau de toilette bevat namelijk een lagere concentratie parfum, wat invloed heeft op hoe lang de geur blijft hangen. Een eau de toilette vervliegt vaak na drie tot vijf uur, terwijl een parfum tot acht uur of zelfs langer te ruiken is. Omdat een eau de toilette minder geconcentreerd is, is het vaak ook goedkoper dan een parfum. Zoek je een lekker luchtje voor hem, maar wil je niet te veel uitgeven? Dan is een eau de toilette een goede optie.

Een eau de toilette is perfect voor overdag

Een goed luchtje moet subtiel zijn. Je wilt niet dat hij een hele ruimte vult met zijn geur zodra hij binnenkomt. Daarom is een eau de toilette ideaal voor overdag, bijvoorbeeld als hij naar zijn werk gaat of een zakelijke afspraak heeft. De lichtere geur zorgt voor een aangename aanwezigheid, zonder te overheersen, en laat zien dat hij aandacht besteedt aan zijn uitstraling. Houdt hij van frisse geuren? Dan is een eau de toilette met citrusnoten een uitstekende keuze. Mag het wat krachtiger? Denk dan aan een kruidige geur. Is hij fan van uniseks geuren? Dan zijn houtachtige geuren vaak een schot in de roos.

Kies een goed parfum voor speciale momenten

Voor bijzondere gelegenheden is het tijd om uit te pakken. Kies voor dergelijke momenten een goed parfum voor heren waarmee je altijd een goede indruk maakt. Het is belangrijk om ook hier subtiel te blijven. Twee tot drie sprays in de hals zijn meestal genoeg om een geur achter te laten die de hele avond blijft hangen. Voor speciale momenten kan hij kiezen voor een luxueus parfum dat echt indruk maakt. Er zijn ontzettend veel opties, van fris en fruitig tot warm en kruidig. Hij kan ervoor kiezen om één parfum te dragen en dat tot zijn signature geur te maken, maar het kan ook leuk zijn om te variëren en bij elke gelegenheid een andere geur te kiezen. Zo is er altijd een vleugje verrassing.

Welke geur past het beste bij zijn stijl?

De perfecte geur voor je man is natuurlijk afhankelijk van zijn persoonlijke smaak en de gelegenheid. Voor overdag en casual momenten is een lichte, frisse geur vaak een goede keuze. Voor speciale gelegenheden of een avondje uit mag het wat zwaarder en luxueuzer zijn. Onthoud: een geur is persoonlijk en zegt veel over iemands stijl. Door samen te ontdekken wat bij hem past, vind je gegarandeerd het perfecte luchtje voor elke gelegenheid.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.