Happlify: the best shopping guide + blog

Heb je een huis met achtertuin? Dan is het hartstikke lekker om hier tijd in door te brengen als het mooi weer is. Toch blijven sommige mensen liever binnen zitten. De temperatuur kan hier de oorzaak van zijn, maar misschien nodigt je tuin gewoonweg niet uit om er te gaan zitten. Wij helpen je graag om hier verandering in te brengen. Daarom hebben we hier 4 tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jij meer tijd in je tuin doorbrengt.

1 - Houd je tuin bij

Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar toch is het vaak de reden dat mensen weinig tijd in hun tuin doorbrengen. Hier valt wat voor te zeggen, want een tuin waar het onkruid tot je knieën komt nodigt niet uit om er te gaan zitten. Waarschijnlijk breng je er meer tijd in door als hij er netjes bij ligt. Reden genoeg om je tuin bij te houden.

Wil je dat je tuin er netjes bij ligt? Trek dan direct na de winter één of meerdere dagen uit voor tuinonderhoud. Je tuin ligt er dan aan het begin van het voorjaar al netjes bij, waardoor je er direct van de eerste zonnestralen kunt genieten. Beperk je overigens niet tot tuinonderhoud na de winter, maar plan in de lente en zomer ook nog een aantal onderhoudsmomenten in. Je tuin ligt er in deze seizoenen dan altijd netjes bij.

2 - Creëer een fijne plek om te zitten

Als je moet kiezen tussen een harde, houten tuinbank of een zachte, stoffen bank in huis, is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. In dat geval zit je waarschijnlijk liever binnen dan buiten en dat is begrijpelijk. Wil je graag meer genieten van je tuin? Creëer hier dan ook een fijne plek om te zitten. Ruil de harde, houten tuinbank bijvoorbeeld in voor een comfortabele loungeset met fijne, zachte kussens. Dit zorgt er vast en zeker voor dat je sneller in je tuin gaat zitten.

3 - Maak het gezellig

Accessoires vergroten de sfeer in een ruimte. Vandaar dat de meeste mensen in huis allerlei leuke spulletjes hebben staan. Toch kom je ze in de tuin nog lang niet altijd tegen. Zonde, want accessoires kunnen ook in je tuin sfeerverhogend werken. Zet bijvoorbeeld een leuke vaas of pot op tafel en vul deze met een bos bloemen of een plantje of hang iets leuks aan je veranda. Daarnaast is er nog ontzettend veel andere tuindecoratie voor op je terras, in je gazon of tussen de vaste bloemen en planten.

4 - Koop een barbecue

Er zijn de nodige tuinartikelen die ervoor kunnen zorgen dat je meer tijd in je tuin doorbrengt. Een barbecue is hier een goed voorbeeld van. Als je zo’n apparaat in je tuin hebt staan, is de kans groot dat je hier ook gebruik van maakt. Je hebt er immers niet voor niets (veel) geld voor betaald. Je kunt bovendien andere mensen uitnodigen om te komen barbecueën, waardoor je vanzelf meer in je tuin te vinden bent.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.