Yay! Het cosy seizoen is aangebroken: herfst! Voor mij als echte herfstfan is het genieten geblazen. Maar wat is cosy living precies en waarom wil jij dat ook deze herfst? Mij naam is Esther Bennink en ik vertel je er graag meer over.

Zelfzorg en zachtheid

Cosy betekent niet zomaar 'knus', het omvat meer dan dat. De kaarsjes aan, je favoriete theetje en wegkruipen onder een dekentje op de bank, is maar een klein deel van de cosy living ervaring. Het gaat vooral om zacht zijn voor jezelf. Selfcare door middel van knusheid. Dat kopje thee smaakt veel beter als je er bewust voor gaat zitten en er een speciaal momentje voor jezelf van maakt. Als illustrator probeer ik deze manier van leven te vangen in mijn werk. En dat is niet zonder reden.

Vanuit therapie naar verspreiden van cosiness

Ik maakte kennis met een kwast en verfdoos tijdens creatieve therapie. Het ging niet goed met mij en ik had hulp nodig. Mijn therapeut dacht dat creatieve therapie misschien wel de ingang was voor mij om met mijn PTSS te leren omgaan. 'Oh boy, she was right!'.

Al snel kon ik niet meer stoppen met schilderen en het éne knusse, veilige en warme kliederwerkje na het ander verscheen in mijn schetsboek. Ik deed er niets mee, maar het was wel mijn veilige haven. Jaren later, toen ik wat meer 'grond onder mijn voeten had' begon ik langzaam naar buiten te kijken. Ik deelde mijn illustraties op instagram en ineens bleek dat er veel meer behoefte was aan cosiness.

We gaan te hard

Waarom de behoefte aan cosiness zo groot is houdt mij bezig. Door de jaren heen zie en hoor ik veel, mensen kloppen bij me aan met hun persoonlijke verhaal en vertellen wat mijn cosy illustraties voor ze doen. Wat ze gemeen hebben? Ze gaan te hard. De wereld overweldigt ze.

We gaan niet alleen te hard, we zijn ook hard voor onszelf. We hebben behoefte aan een rustig, langzaam en geborgen plekje waar we soms even tot onszelf kunnen komen in deze hectische wereld. Vaak ook zoeken we een reminder om het rustiger aan te doen of sterker nog: een goedkeuring. En cosiness helpt!

Mijn 5 tips voor cosy living

Geen idee waar te beginnen? Ik heb 5 cosy tips voor je, lekker 'klein en behapbaar' want we willen niet weer iets 'moeten'!

  1. Neem vandaag een momentje voor jezelf. Maak je favoriete drankje en in plaats van tijdens het drinken op je telefoon te scrollen, kijk je naar buiten, zijn de blaadjes al aan het verkleuren? Zie je tekenen van herfst?

  2. Heb je een to do lijst voor vandaag? Kies dan 1 ding uit wat je 'moet' doen en maak het cosy! Zo draai ik vandaag een wasje, maar in plaats van de was snel op bed op te vouwen, doe ik het gezellig aan de keukentafel. Theetje erbij, kaarsje aan en vouwen maar!

  3. Cosy up your home! Kijk eens rond, is je huis al klaar voor de herfst? Misschien wil je een reminder toevoegen voor meer zachtheid en cosiness in je leven?

  4. Plan je leven 'zacht', plan niet alleen de afspraken en to do's, maar plan ook cosiness en zelfzorg. Om je een handje te helpen: ik heb met Planner expert en psycholoog Renske Zuurveen een cosy planner ontwikkeld (je kunt hem winnen!!)

  5. Leef met de seizoenen. De seizoenen gaan in hun eigen tempo. Elk seizoen heeft zijn cosy momenten. Maak een wandeling en kijk om je heen, wat zie je allemaal? Er is niets fijner dan thuiskomen, een lekker kopje thee en nog even 5 minuten nagenieten!   

Doe mee en win de Cosy planner en 2025 kalender van Esther Bennink!

Cosy living gaat verder dan alleen knusheid in je interieur; het is een manier van leven die je aanmoedigt om zachter te zijn voor jezelf en rustmomenten in te bouwen. Deze prachtige planner en kalender helpen jou daarbij. Je kunt ze hier op www.estherbennink.nl bestellen en Happlify mag een set verloten! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder het formulier in te vullen en je doet meteen mee.

.

Winactie voorwaarden

  • deze winactie loopt t/m 4 oktober 2024
  • iedereen mag meedoen aan de winactie
  • hoe werkt het? Vul het formulier in, krijg de Happlify en Esther Bennink nieuwsbrief en je maakt kans op de prijs
  • door mee te doen begrijp je en ga je ermee akkoord dat je de Happlify en Esther Bennink nieuwsbrief ontvangt. Je belooft daarom bij deze geen spam melding te maken, want je kan uitschrijven wanneer je dat wilt. Spam-melders komen op de zwarte lijst en worden dan voortaan uitgesloten van alle Happlify winacties.
  • na de einddatum loten we de winnaar en maken we deze bekend. Houd hiervoor Instagram in de gaten
  • met de winnaar zelf wordt persoonlijk ook contact opgenomen
  • de winnaar heeft dan 24 uur om haar of zijn prijs te claimen
  • de prijs bestaat uit bovengenoemd product en is niet inwisselbaar voor iets anders of geld
  • reacties zijn openbaar en door iedereen te lezen en in te zien
  • deze promotie wordt niet gesponsord, onderschreven, georganiseerd of geassocieerd met Meta, Instagram en/of andere sociale media welke zijn gebruikt bij deze winactie