Happlify: the best shopping guide + blog

Mode is meer dan kleding; het is een vorm van zelfexpressie, cultuur en kunst. En als er één magazine is dat dit allemaal perfect samenvat, dan is het wel Vogue. Het iconische modeblad heeft een rijke geschiedenis en een enorme invloed op de modewereld. Met dit artikel duiken we in de geschiedenis van Vogue, ontdekken we waarom het zo iconisch is, en delen we enkele van de leukste weetjes over dit legendarische magazine.

De geboorte van een icoon: de geschiedenis van Vogue

Vogue werd voor het eerst gepubliceerd in december 1892 als een weekblad door Arthur Baldwin Turnure, een New Yorkse zakenman. Het doel was om een publicatie te creëren die de smaak en de levensstijl van de hooggeplaatste sociale klasse weerspiegelde. In 1909 werd Vogue USA magazine overgenomen door Condé Nast, die het magazine transformeerde van een eenvoudige publicatie naar een toonaangevend modeblad. Onder zijn leiding werd Vogue een maandelijks magazine en begon het zijn internationale expansie, te beginnen met de Britse editie in 1916.

Hier een leuke video over 125 jaar Vogue verteld door Sarah Jessica Parker. Who else?!

Wat maakt Vogue nou zo iconisch?

Vogue is niet zomaar een modeblad; het is een trendsetter en een bron van stijl en elegantie. Maar wát maakt Vogue nu precies zo iconisch?

1 - Innovatieve modereportages: Vogue staat bekend om zijn baanbrekende modereportages en fotoshoots. Fotografen zoals Annie Leibovitz, Mario Testino en Helmut Newton hebben door de jaren heen bijgedragen aan de unieke visuele stijl van het blad.

2 - Invloedrijke hoofdredacteuren: Hoofdredacteuren zoals Diana Vreeland, Grace Mirabella en Anna Wintour hebben een blijvende stempel gedrukt op Vogue. Anna Wintour, sinds 1988 aan het roer, heeft het blad getransformeerd met haar scherpe oog voor mode en haar vermogen om trends te spotten en te creëren.

3 - Vooruitstrevende inhoud: Naast mode besteedt Vogue aandacht aan cultuur, kunst, maatschappij en duurzaamheid. Het magazine biedt diepgaande artikelen die verder gaan dan de oppervlakte, wat bijdraagt aan zijn status als invloedrijk cultureel icoon.

    Vogue en duurzaamheid

    In de huidige tijd is duurzaamheid een belangrijk thema, ook gelukkig steeds meer in de modewereld. Vogue (USA) besteedt veel aandacht aan duurzame mode en de stappen die grote merken en ontwerpers nemen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit maakt het magazine niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een gids voor een meer verantwoorde levensstijl. Door deze focus helpt Vogue zijn lezers om bewuste keuzes te maken en moedigt het een meer duurzame benadering van mode aan.

    Vreemdste en leukste weetjes over Vogue

    1 - De cover star debuut: De allereerste cover van Vogue in 1892 had een zwart-wit tekening van een society vrouw. Tegenwoordig zijn de covers van Vogue kleurrijke en artistieke foto's van 's werelds beroemdste modellen en beroemdheden.

    2 - Hollywood en Vogue: De beroemde "September Issue" van Vogue is de dikste en meest verwachte editie van het jaar, vaak met een indrukwekkende hoeveelheid advertenties. De documentaire "The September Issue" (2009) biedt een kijkje achter de schermen bij het maken van deze iconische uitgave. 

     

    3 - Een record aan covers: Model Lauren Hutton heeft het record voor de meeste Vogue-covers, met maar liefst 41 verschijningen!

    4 - Digitale transformatie: In de jaren 2000 ging Vogue digitaal met de lancering van Vogue.com, waardoor het publiek nu toegang heeft tot de inhoud van het magazine waar en wanneer ze maar willen.

    5 - Vogue en films: Anna Wintour inspireerde de rol van Miranda Priestly in de film "The Devil Wears Prada" (2006), gebaseerd op de gelijknamige roman van Lauren Weisberger, die een voormalige assistent van Wintour was.

      Vogue vandaag: blijf op de hoogte met een abonnement

      Vandaag de dag blijft Vogue een leidende kracht in de mode-industrie, met invloedrijke covers, diepgaande artikelen en prachtige modereportages. Een abonnement op Vogue USA magazine biedt je een unieke kijk op de globale mode- en cultuurwereld. Het is de perfecte manier om up-to-date te blijven met de nieuwste trends en verhalen van invloedrijke beroemdheden en ontwerpers.

      Beeld: Unsplash

      De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

      Leave a comment

      Please note, comments need to be approved before they are published.

      This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.