Happlify: de leukste shopping guide + blog

De Alchemist van Paulo Coelho, een heerlijke klassieker voor een offline avondje op de bank. Het boek omschrijft zich eenvoudigweg nog het beste als 'een mooi verhaal over wat er echt belangrijk is in het leven'. De eerste druk verscheen al bijna 30 jaar geleden, het boek heeft dus al meerdere verschijningsvormen achter de rug. Zo heb ik een prachtige luxe versie met goud en linnen. Maar welke versie je ook hebt, het is in dit geval de inhoud die werkelijk telt en als deze je aanspreekt neem je ‘m je leven lang met je mee.

De Alchemist is een boek van Paulo Coelho, een Braziliaanse schrijver, die in de gehele wereld wordt gelezen. In 1988 kwam De Alchemist uit in Brazilië, onder de naam O Alquimista en in 1993 werd de Engelse versie uitgebracht. In 74 landen bereikte het boek de nummer 1-positie van meest verkochte boeken. Totaal werden er wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht.

De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt. De queeste naar een lotsbestemming kan gelezen worden als een ontwikkelingsroman maar ook als een wonderlijke en vooral symbolische sleutel tot onze tijd. Een magische fabel met de diepe wijsheid van een klassiek sprookje.

Het leest fijn weg, geeft stof tot nadenken en is een reis (thuis op de bank) vol ontdekkingen. Hier te bestellen.

bron: Bol.com en Wikipedia

Geen zin om te lezen, maar wil je nu weten waar het boek over gaat?

Dikke, vette spoiler alert. NIET kijken als je het boek wilt lezen. Maar als je het boek écht niet wilt lezen en toch erover wilt kunnen meepraten, het is tenslotte een klassieker: go for it. Maar, nogmaals, je kunt het beter hier te bestellen.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.